Від тепер 4G-флагмани будуть коштувати копійки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коронавірус, яким на сьогодні заразилося понад 1,2 млн людей впливає на життя людей і серйозно б’є по бізнесу. Карантин і втрата доходів змінили підхід багатьох до шопінгу. Споживачі не тільки змістили свої пріоритети з офлайн-магазинів в сторону електронної комерції, але і стали більш раціонально підходити до покупок.

Для багатьох на перший план вийшло питання виживання, і вони відмовляються від покупки електроніки або підшукують більш бюджетні варіанти. Падіння попиту на смартфони неминуче і це добре розуміють виробники. Так, Apple вже пішла на те, що знизила ціни на свої пристрої в Китаї. Наприклад, iPhone 11 Pro Max скинув в ціні відчутні $225. Не виключено, що на аналогічний крок компанія піде в інших країнах і до її ініціативи зниження цінників приєднаються й інші виробники.

Аналітик і партнер департаменту промислових інвестицій Xiaomi Пан Цзютанг заявив про те, що COVID-19 наклав серйозний відбиток на сегмент флагманських пристроїв в Європі і Америці. За його словами, зниження цін на iPhone викличе ланцюгову реакцію і призведе до зниження цін на китайські смартфони. Правда, з одним застереженням — зменшувати вартість будуть на 4G-моделі.

Пан Цзютанг вважає, що той, хто зважиться на зміну флагманського смартфона, швидше за все, віддасть перевагу варіанту з підтримкою 5G-мереж. Розширення мереж з підтримкою нового стандарту зв’язку тільки підштовхне попит і процес переходу на 5G-смартфони. Тоді як 4G-моделі будуть втрачати популярність. У ситуації зниження попиту у виробників не залишається іншого виходу, як демпінгувати цінами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але всі ці передбачення, перш за все, актуальні для Китаю і розвинених країн Європи, де активно розгортають 5G-мережі. Тоді як в країнах, де впровадження мереж п’ятого покоління перспектива віддалена, чекати різкого зниження цін на смартфони не варто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.