Нові патенти Apple показують нам “революційні” функції майбутніх iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В Мережі з’явилася пара абсолютно нових патентів Apple. Обидва документи описують дві різні унікальні функції. Один пропонує iPhone, який може працювати під водою, а інший демонструє дизайн для автоматичного регулювання орієнтації екрану відповідно до обличчя користувача.

Компанія отримала патент на спеціальний інтерфейс для роботи під водою. У ньому зазначається, що Apple хоче скоротити призначений для користувача інтерфейс при зануренні в воду, щоб зробити його життєздатним продуктом у змінених умовах. У ньому буде скорочена кількість доступних ярликів додатків. А ті, які залишаться, отримають збільшені іконки і більш широку відстань один між одним, щоб користувачеві було зручніше натискати на них. Серед доступних ярликів — додатки камера, ліхтарик, таймер і будильник.

Смартфон також буде сигналізувати про занурення у воду іконкою у вигляді краплі. Вона розміститься біля піктограми заряду батареї.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У другому патенті описується технологія «використання системи розпізнавання облич для поновлення орієнтації призначеного для користувача інтерфейсу». Іншими словами, це обертання дисплея в правильне положення відповідно до орієнтації обличчя користувача. Подібна функція є у iPad — планшетом можна користуватися в альбомному або навіть портретному режимі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.