Названа єдина перевага української версії Samsung Galaxy S20

Samsung Galaxy S20 на Exynos 990, а саме так версія продається в Україні, багато в чому гірше, ніж на Snapdragon 865 . Кілька днів тому ми в цьому в черговий раз переконалися. Особливо вражає і засмучує одночасно програш в іграх Galaxy S20 + на Exynos 990 торішній моделі Galaxy S10 + на Snapdragon 855.

Однак є один сценарій, де однокристальна платформа Samsung виглядає краще, ніж рішення Qualcomm. Ми знаємо, що автономність краще у версії на Snapdragon 865, проте свіжі тести показують, що з енергоспоживанням екрану все навпаки.

Видання AnandTech провело різні тести, в тому числі для визначення енергоспоживання екранів в моделях Galaxy S20 + і S20 Ultra в версіях з різними платформами і в різних режимах (60 і 120 Гц).

Як можна бачити, у всіх випадках модифікації на Exynos 990 показують кращі результати, ніж на Snapdragon 865. Що цікаво, в минулому поколінні, як виявилося, SoC Exynos в цьому питанні також була краще. Мабуть, даються взнаки якісь оптимізації власних платформ і власних екранів Samsung.

На жаль, дисплей – це лише один з компонентів смартфона, нехай і при цьому один з найбільш «ненажерливих». Як бачимо, тести автономності цього джерела підтверджують перевагу версій на Snapdragon 865, аж до того, що Galaxy S20 Ultra з цією платформою і 120-Герцевим режимом роботи екрану поступається версії з Exynos 990 і 60-Герцевим режимом роботи екрану менше 10%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.