Xiaomi відмовляється від смартфонів без 5G

Здається, компанія створить прецедент для всієї індустрії мобільних гаджетів.

Віце-президент Xiaomi Лу Вейбін заявив у своєму акаунті Weibo, що компанія збирається відмовитися від всіх смартфонів з ціною вище 2000 юанів (~5000 гривень). Нова політика компанії торкнеться як флагманських пристроїв, так і девайсів з середнього цінового сегмента.

Як приклад Лу Вейбін привів Xiaomi Mi CC9 Pro ( Xiaomi Mi Note 10 на західних ринках) – девайс не відноситься до флагманських, хоча став першим смартфоном з 108-мегапіксельною камерою, що дозволило Xiaomi вийти в топ рейтингу DxOMark. Проте, китайський гігант вирішив відмовитися від гаджета і припинити його продажу, щоб розчистити дорогу для пристроїв з підтримкою мереж п’ятого покоління.

Топ-менеджер Xiaomi не став уточнювати терміни повного переходу компанії на 5G-пристрої. Тому поки не можна сказати напевно, коли саме вендор планує остаточно припинити випуск 4G-смартфонів. Найближчим часом очікується вихід Redmi K30 Pro, який отримає підтримку 5G. Крім того, вже вийшла базова модель Redmi K30, яка також працює з досконалим стандартом зв’язку.

Mi Note 10 має класичний корпус зі скла і металу, а також 6,47-дюймовий AMOLED-дисплей з вбудованим оптичним сканером відбитків пальців нового покоління – він більш точний і займає менше місця в корпусі. Працює смартфон на не топовому процесорі Snapdragon 730G з 6 ГБ оперативної пам’яті в базовій комплектації. У ньому стоїть величезний акумулятор на 5260 мАг з підтримкою швидкої зарядки – до 100% за 65 хвилин. Також не забули додати NFC для безконтактних платежів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.