Підтверджено наявність чіпа Kirin 1020 в новому флагманському смартфоні Huawei

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мережеві джерела оприлюднили нову порцію інформації про майбутні флагманські смартфони Huawei та їх апаратну платформу. Анонс новинок очікується в другій половині поточного року.

Йдеться про потужні смартфони, які, як передбачається, дебютують на комерційному ринку під ім’ям Mate 40. Для цих пристроїв підтверджено використання процесора Kirin 1020 топового рівня, який зараз знаходиться в розробці.

Відомо, що чіп Kirin 1020 буде виготовлятися на потужностях Taiwanese Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) із застосуванням 5-нанометрової технології. У порівнянні з попередником-процесором Kirin 990, новий виріб забезпечить приблизно 50-відсотковий приріст продуктивності при зниженні енергоспоживання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нові дані говорять про те, що архітектура Kirin 1020 передбачає використання обчислювальних ядер ARM Cortex-A78, а не ARM Cortex-A77, як передбачалося раніше. До складу виробу увійде модем, що забезпечує підтримку мобільних мереж п’ятого покоління (5G).

За підрахунками Gartner, в 2019 році Huawei з часткою в 15,6% посіла друге місце в списку провідних виробників смартфонів, поступившись тільки південнокорейському гігантові Samsung.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.