Android 11 буде сповіщати, коли пристрій поставили на зарядку неправильно

Користувачам стане простіше продовжувати «життя» смартфона.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
До анонса Android 11 ще залишився деякий час, але інтернет вже заповнюється чутками про нову версію мобільної ОС від Google. Судячи з останніх витоків, смартфони на новій платформі будуть самостійно отримувати повідомлення, якщо некоректно ставиться ристрій на зарядку. Таким слухом поділився один з користувачів Reddit.

Функція призначена для власників бездротової зарядки. При поміщенні смартфона на спеціальний зарядний майданчик, система буде перевіряти, наскільки вірно користувач поклав девайс. Якщо була допущена помилка, телефон повідомить про це людині і запропонує перекласти його.

Поки що функціонально вдалося протестувати тільки на Google Pixel 4. На Pixel 3 XL її не виявлено, а у попередніх моделей просто не було бездротової зарядки. Можливо, розробники обмежать її тільки своїми власними флагманами. Не виключено, що її можуть взагалі не включати в фінальну збірку Android 11.

У 9to5Google розібралися, як може працювати системний контролер зарядки. Коли пристрій заряджається від бездротової зарядки, програма може перевірити, наскільки швидко це відбувається і порадити покласти телефон в правильному положенні, якщо він занадто довго заряджається. Відповідне повідомлення буде спливати в нижній частині екрана блокування.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.