Huawei Mobile Services та чи є у них перспективи

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Huawei внаслідок торгових санкцій США не можуть використовувати на своїх пристроях життєво необхідні сервіси компанії Google, також відомі як “Google Apps”, або “GAPPS”. Через це компанія Huawei почала розробку альтернативи сервісам американського пошукового гіганта, які отримали загальну офіційну назву “HMS”, що розшифровується як “Huawei Mobile Services”. Також вона почала розробку власної операційної системи, яка фігурує під кількома назвами, такими як “Hongmeng OS” та “Harmony OS”. На даний момент ця операційна система доступна тільки на кількох пристроях, а якщо точніше – телевізорах суббренду Huawei – Honor. Компанія працює над своєю операційною системою вже давно, ще до санкцій з боку США, але тільки зараз вона переводить частину своїх пристроїв на свою операційну систему через її, скоріш за все, неготовність до повної заміни конкуруючих систем на всіх ринках, на яких представлена компанія Huawei, в тому числі й на мобільному. Та й Android компанії Huawei не заборонено використовувати, та й не може бути заборонено, оскільки він розповсюджується по вільній ліцензії, що дозволяє встановити його на пристрій взагалі будь-якому виробнику. Сертифікація компанії Google потрібна лише для встановлення Google Apps, а для використання операційної системи Android не потрібно взагалі нічого. Через це компанія Huawei поки не спішить переводити свої смартфони на Harmony OS.

А от з HMS все набагато цікавіше, у них справді є перспективи і компанія планує встановлювати їх на свої смартфони та смартфони суббренду Honor, причому не на китайському ринку, оскільки там відсутність сервісів Google взагалі нічого не змінює, адже цих сервісів там ніхто не використовує через наявність аналогів і заборону самих сервісів Google, а й на міжнародному ринку. Для встановлення програм на смартфонах Huawei тепер використовується не магазин Google Play Store, а власний пропрієтарний магазин компанії Huawei – App Gallery. Ви, безумовно, не знайдете там YouTube та інших програм і сервісів компанії Google, але такі програми, як Facebook, Instagram, WhatsApp і TikTok вже можна скачати. Безумовно, ніхто не забороняє встановлювати всі необхідні програми за допомогою звичайних apk-файлів, але, з іншої сторони, варто розуміти, що є багато користувачів, якы банально звикли до використання звичного магазину програм і для них встановлення програм зі сторонніх сайтів через apk-файли – це надто складно.

Також компанія Huawei планує запустити альтернативу платіжної системи Google Pay в Україні, що справді важливо, оскільки саме Google Pay – один із стримуючих факторів для багатьох людей від того, щоб купити смартфон Huawei, незваажаючи на відсутність GAPPS. Коли ця платіжна система офіційно стане працювати в Україні, у потенційних покупців смартфонів Huawei та Honor стане на одну причину менше не купувати ці без перебільшення чудові апарати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Окрім App Gallery та Huawei Pay, в HMS також буде багато іншиї пропрієтарних додатків. Є власне хмарне сховище Huawei Colud, у якому ви можете зберігати свої фото, документи та інші дані, яке повинне замінити Google Drive.

Для власників смартфонів та ноутбуків Huawei доступна система передачі даних Huawei Share OneHop, яка схожа на Android Beam та Apple AirDrop, суть якої полягає в тому, що користувач просто підносить смартфон до NFC-мітки на ноутбуці, після чого може швидко передати дані.

Для любителів онлайн-кінотеатрів у компанії Huawei також є що запропонувати – власний сервіс для стрімінгу відеоконтенту, який, очікувано, називається “Huawei Video”. Поки що він доступний лише в Італії та Іспанії, але планується вихід і на інші ринки.

Всі сервіси компанії Huawei підключені та синхронізовані до одного аккаунту – Huawei ID, який зараз потрібно реєструвати усім власникам смартфонів Huawei чи Honor.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.