Хто краще фотографує: Samsung Galaxy S20 Ultra проти Huawei P30 Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung Galaxy S20 Ultra, безумовно, буде одним з кращих камерофонів на ринку. Вже зараз по перших тестах ми бачимо, що у нього відмінна телекамера і хороші можливості для зйомки при поганому освітленні.

Одним з основних конкурентів для новинки Samsung буде Huawei P40 Pro. Але він ще не представлений, та й питання про його появу на тих чи інших ринках поки відкрите.

Тому джерело порівняло Galaxy S20 Ultra з Huawei P30 Pro, який першим отримав перископну камеру і також може похвалитися хорошими нічними знімками.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Джерело, на щастя, надало фотографії в хорошій якості. Щоб не перевантажувати новину, ми вибрали лише кілька основних, ви ж можете самі оцінити інші на сайті джерела. На знімках нижче Galaxy S20 Ultra завжди зліва.

Отже, на знімках з основної камери особливих відмінностей в деталізації не видно, та й в цілому знімки відрізняються несильно. У режимі чотириразового наближення відчутно краще показує себе флагман Samsung, а ось в режимі п’ятикратного зума невелика перевага вже на стороні апарату Huawei. Це пояснюється тим, що у першого смартфона Перископна камера забезпечує саме чотирикратне оптичне наближення, а у другого – п’ятикратне.

При 10-кратному і 30-кратному наближенні результати дуже близькі з невеликою перевагою в бік флагмана Samsung як по деталізації, так і по динамічному діапазону. Але різниця дійсно малопомітна.

Максимальний цифровий зум у Galaxy S20 Ultra – 100-кратний, а у P30 Pro – 50-кратний. Само собою, порівнювати їх можна лише умовно, але в другому випадку картинка очікувано більш чітка.

Тепер перейдемо до нічної зйомки.

Фотографії з основних камер дуже близькі. Знімок на флагман Samsung вийшов трохи світліший, а на апарат Huawei – трохи більш деталізованим.

Ситуація при чотирьох- і п’ятикратному наближенні схожа з такою в денний час, але вночі добре помітно, що знімки на Galaxy S20 Ultra виходять відчутно світліші, а ось фотографії на Huawei P30 Pro менш шумні. Більше наближення вночі джерело не тестувало.

У підсумку можна сказати, що за можливостями телекамери Galaxy S20 Ultra не особливо далеко пішов від Huawei P30 Pro, а ось 108-мегапіксельний режим у флагмана Samsung і зовсім поки далекий від ідеалу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.