Смартфони

А чи буде взагалі iPhone 9?

Share

19 лютого 2020 року iPhone, у якого багато імен (iPhone SE 2 і iPhone 9 просто найпопулярніші з них), і якого офіційно не існує в природі, засвітився в 15-секундному відеоролику. За місяці віртуального існування, на підставі даних невідомого походження, освічена публіка “намалювала” в своїй уяві, яким він буде – аж до найдрібніших деталей. Але краще один раз побачити ніж багато разів уявити: в ролику “iPhone 9” зовсім інший.

Невже повторюється те, що трапилося в 2010 році? У січні 2010 розробляється в той час iPhone 4 засвітився на в’єтнамському сайті. Фотографії були жахливої ​​якості, але за легендою їх знімали потайки, десь в Китаї, ризикуючи життям – але експерти не купилися і визнали ці фотографії фейком. На фотографіях був iPhone 4, вони були справжніми. А 18 березня 2020 року анітрохи секретний iPhone 4 потрапив в чужі руки, був куплений за п’ять тисяч доларів 2010 року електронним виданням Gizmodo, і засвітився вже по повній.

Про його розтині, поки матеріал не прибрали з сайту на вимогу Apple, міг прочитати будь-який, кого це цікавило. Якісні знімки (вид зовні і нутрощі), з поясненнями фахівців і сміливими припущеннями. І все це було правдою. І ось – лютий 2020 року, на TikTok ролик, в якому невідома модель iPhone показана з усіх можливих ракурсів, і це зовсім не “iPhone 8 з сучасною начинкою”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зовнішній вигляд iPhone 9

Запропонований публіці (нам з вами) невідомий iPhone, на думку експертів – iPhone 8 або інший схожий на нього смартфон, тільки в покупному корпусі міняє його зовнішній вигляд. Такі корпусу продаються, їх охоче купують все, кому не подобається “убогий дизайн” належить їм iPhone і ті, кому нестерпно хочеться виділитися. По ряду ознак (шпалери, застарілі відео-додатки і т.п.) на телефон встановлена ​​iOS 12. Експерти, як в січні 2010 року, визнали пристрій показане в ролику фейком. Не всі аргументи однаково переконливі, наприклад, застарілі відео-додатки можуть встановлюватися на iPhone, що продаються в Китаї, через обмеження і заборон місцевого регулятора, але до деяких з них варто прислухатися: косметичні зміни в дизайні не в її стилі, Apple дуже неохоче його змінює – але якщо змінює, то радикально, до невпізнання. А у “iPhone 9” в відео – точно такий же екран, як у iPhone 8. Швидше за все, це підробка. 9 з 10. Скоро дізнаємося точно.

Що відбувається з виробництвом “iPhone 9”?

Новини з Китаю, перегороджена карантинними кордонами і повного жахливих чуток, суперечливі. Одночасно, часто з інтервалом в кілька годин, в одних і тих же ЗМІ, з’являються повідомлення про те, що виробництво бюджетної моделі iPhone намертво встало з-за відсутності комплектуючих, що темпи виробництва нарощуються, що все більше число заводів бере участь в здійсненні цього життєво важливого проекту, і це ще не все відтінки новин. Крім іншого, що відбувається в Китаї ще й засекречено.

Apple не має до подій ніякого відношення. З приводу “бюджетного iPhone” їй не було сказано ні слова. Не було жодного натяку, що це може бути правдою. Все, про що нам відомо, видобуто або “аналітиками” з Тайваню, що публікують закриту і не підлягає розголошенню інформацію серйозних компаній і досі живими, хоча в гуманності ці компанії запідозрити складно, або придумано абсолютно сторонніми для Apple людьми.

Відбуватися з виробництвом може що завгодно, але, за агентурними даними, підготовка до виробництва “iPhone 9” почалася ще в минулому році. Сам телефон ще тестували, в ньому виявляли і виправляли недоліки – але з більшою частиною його конструкції все було вже затверджено, тим більше що найскладнішого для Apple (зміни дизайну) в планах не було. Складнощі, пов’язані зі спалахом вірусу, були передбачувані. Не прийняти це до уваги в Foxconn не могли.

Проблеми з нестачею окремих комплектуючих цілком можливі, на складальних лініях працює від 30 до 40 відсотків персоналу, заходи проти поширення зарази заважають нормальній роботі – але замовлені 15 мільйонів штук, до випуску яких готувалися заздалегідь, або хоча б перша частина цієї партії, цілком можуть встигнути до 3 квітня. Повторю ще раз: про те, як насправді йдуть справи знають в керівництві Китаю, Foxconn і Apple. І навіть якщо до якоїсь частини цієї інформації є доступ у “аналітиків”, вони не стануть її розкривати.

А чи потрібна нам презентація Apple?

Ні, в Apple ще не зійшли з розуму (в цьому випадку вони стали б як все, що неможливо було б не помітити), і адміністрація Трампа не має до цього ніякого відношення. Опитування на тему “Чи проводити Apple березневе подія або обмежитися прес-релізами”, прямо зараз проводить мій колега Олександр Богданов. З будь-якого IP-адреси можна проголосувати тільки один раз. Варіантів відповіді – чотири. Тих, хто проголосував проти всіх просять (не наполягаючи ні на чому) повідомити правильний на їхню думку відповідь в коментарях.

Мені сподобалося окрему думку одного з опитаних – то, що потрібно пояснювати публіці, на кшталт 3-мірних сенсорів або AirTag, потрібно дохідливо представляти зі сцени; для всього, що і без цього зрозуміло (для того ж iPhone 9), абсолютно достатньо прес-релізів. Незважаючи на деякі дивні речі опитування, за своєю суттю він такий же як опитування в нашій країні: незалежно від результатів голосування Apple надійде так як вважає за потрібне. Источник

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Камера iPhone 16 Pro отримає п’ять основних оновлень, включаючи 6-кратний телеоб’єктив

    Майбутній випуск висококласних флагманів Apple, iPhone 16 Pro і 16 Pro Max, викликає значний ажіотаж,…

    29.04.2024

    Meizu 21 Note з камерою на 50 Мп показали на живих фотографіях

    Незважаючи на заяву компанії Meizu про вихід з бізнесу смартфонів, в мережі з'явився ще один…

    29.04.2024

    “Київстар” змінює тарифи: які будуть оновлені

    Мобільний оператор "Київстар" анонсував зміни у 2-х своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього інтернету в рамках функції Суперсила.…

    29.04.2024

    HTC випустить новий смартфон на Snapdragon 7 Gen 3 (фото)

    Смартфони HTC давно перестали бути масовими, але зникати з ринку не збираються. У Geekbench засвітилася…

    29.04.2024

    iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone

    За чутками, iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone, в якому Apple інтегрує штучний інтелект…

    29.04.2024

    Розкрито нову інформацію про суперфлагман Samsung Galaxy S25 Ultra

    Інформацією про смартфон поділився мережевий аналітик під псевдонімом Sawyergalox. За словами інсайдера, південнокорейський техногігант вирішив…

    29.04.2024