Apple розглядає можливість встановлення сторонніх браузерів і поштових клієнтів за замовчуванням на iOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відповідно до нового звіту Bloomberg, Apple нарешті «розглядає» можливість установки сторонніх веб-браузерів і поштових клієнтів за замовчуванням на iOS. Також компанія може «відкрити» HomePod для конкуруючих музичних сервісів.  

Власники iPhone і iPad можуть встановлювати альтернативні програми з App Store, але на даний момент відсутня можливість вибору програм за замовчуванням. Це може змінитися, оскільки Apple стикається зі зростаючим тиском через жорсткий контроль над мобільними пристроями.

У перші дні існування App Store компанія відмовлялася від розміщення будь-яких додатків, які дублювали набір функцій Safari або «Пошти». На щастя ця ситуація змінилася і Apple трохи «послабила хватку». Незважаючи на це браузери та клієнти електронної пошти від сторонніх розробників не можуть замінити додатки Apple за замовчуванням. Таким чином, навіть якщо ви використовуєте Chrome, будь-яке посилання з іншої програми буде відкриватися в Safari.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У новому звіті Bloomberg цитуються джерела близькі до ситуації, які повідомляють, що Apple обговорює надання можливості користувачам вибирати самим програмне забезпечення за замовчуванням. Також згадується, що купертіновці розглядають можливість ослаблення обмежень на сторонні музичні сервіси, в тому числі Spotify, для своєї смарт-колонки HomePod.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.