Xiaomi запатентувала Два-в-одному: SIM-карту та карту пам’яті

Xiaomi запатентувала Два-в-одному: SIM-карту та карту пам’яті
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли ринок технологій рухається до 5G, більші швидкості дають можливість і для завантаження більших по об’єму пам’яті файли. Зараз користувачі можуть з легкістю дивитися 4К-фільми через стрімінгові сервіси та завантажувати їх, але мала кількість пам’яті на смартфонах накладає певні обмеження. Зараз флагманські смартфони рідко виходять з додатковими слотами для карт пам’яті, але Xiaomi може змінити хід історії.

Згідно з інформацією, вказаною в патенті, китайський гігант працює над розробкою технології 5G SIM-карти, в якій суміщені модеми зв’язку та модулі пам’яті. Щоправда, варто зауважити, що ця технологія не повністю нова, вона вже була запатентована іншою компанією в 2019. Щоправда, схоже на те, що компанія Xiaomi зацікавлена в розробці такої технології власноруч.

В цьому патенті вказано, що така карта буде включати в себе щось схоже на “супер” SIM, яку анонсувала Ziguang минулого року. Щоб сумістити обидві функції, з однієї сторони карти розміщені компоненти пам’яті, а з іншої сторони розташовані компоненти SIM-карти.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз додаткові слоти для карти пам’яті бувають переважно у бюджетних смартфонах, а у флагманських смартфонах вони зустрічаються вкрай рідко. Така технологія може стати набагатонабагато розумнішим способом збільшення об’єму пам’яті смартфона, ніж просто збільшення внутрішнього об’єму пам’яті самого девайса. Транспортування даних під час зміни апарата на новий також стане простішим та зручнішим.

Джерело: gizmochina

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.