Google несподівано випустила Android 11. Що відомо?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Недавній витік із офіційної сторінки Android 11 Developer Preview був не випадковою. Буквально тільки що пошуковий гігант зробив Android 11 Developer Preview доступною для розробників.

Звичайна подібна перша версія нової Android стає доступною в середині березня, але в цей раз Google з якихось причин вирішила випустити її майже на місяць раніше. Крім того, варто звернути увагу на те, що це Beta 1, а саме Developer Preview. Мабуть, компанія хоче отримати відгуки від розробників якомога раніше і в якомога більшій кількості.

Реліз бета-версії запланований на травень, а фінальна вийде колись в третьому кварталі. До слова, ми знову бачимо відсутність букви в назві Android, так що, ймовірно, Android 11, як і Android 10, не отримає будь-якого власного імені.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як і годиться, Android 11 Developer Preview поки можна встановити лише на смартфони Google Pixel, хоча перші моделі в списку сумісності вже відсутні. Тобто встановити можна на Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL, Pixel 4 і Pixel 4 XL.

Що стосується нових функцій, рішень та іншого, на даний момент, звичайно, багато в системі відсутні. Але вже зараз можна говорити про наявність в Android 11 різних функцій, пов’язаних з 5G, підвищенні безпеці, впровадженої підтримки електронних документів, нових функцій, пов’язаних з зображеннями і камерами, а також ще більшою модульності системи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.