Представили Samsung Galaxy Z Flip: «складаний» пристрій нового покоління

Преміальний і унікальний смартфон Samsung, який не кожен зможе собі дозволити.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Samsung показала новий «складаний» смартфон. На відміну від старих телефонів, у Galaxy Z Flip замість фізичної клавіатури стоїть дисплей, який складається навпіл. За рахунок такої конструкції вдалося вмістити великий екран в компактному корпусі, але це спричинило за собою інші мінуси.

Galaxy Z Flip відрізняється від інших смартфонів Samsung не тільки за формою, а й по дизайну. Є модель в звичному чорному і в незвичайному глянцево-фіолетовому кольорі, який нагадує старі моделі La Fleur.

На відміну від інших сучасних складаних смартфонів, дисплей «розкладачки» Galaxy Z Flip замість пластикової плівки захищає ультратонке гнучке скло. Воно не буде відходити від корпусу, як це було з Galaxy Fold. При цьому дисплей нічим не поступається за якістю сучасним флагманам – це 6,8-дюймова Dynamic AMOLED-матриця з Full HD + роздільною здатністю. Хіба що пристрою не дісталася підвищена частота оновлення зображення на дисплеї 120 Гц, як в простих флагманів Galaxy S20.

Сучасна технологія складного дисплея поки не дозволяє вбудувати в нього сканер відбитків пальців, тому його розмістили на бічній рамці. Ще на кришці є мініаютрний екран, який показує час, рівень батареї, повідомлення та іншу інформацію, коли смартфон лежить на столі в складеному стані. За допомогою цього дюймого дисплея можна навіть робити Селфі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Samsung вирішила використовувати складну конструкцію для кількох «фішок». Смартфон можна поставити під кутом 90 градусів, наприклад, щоб записувати відео без штатива, для відеодзвінків або для роботи з двома вікнами одночасно. В іншому Galaxy Z Flip в плані управління нічим не відрізняється від інших смартфонів, крім того, що перед використанням його потрібно розкрити.

Зараз складаний дисплей – це розкіш. Технологія ще дуже молода, вимагає ретельного тестування і поки малотиражна, тому і дорога у виробництві. Так що через це довелося трохи заощадити на характеристиках. У Galaxy Z Flip вбудовано тільки дві камери і торішній процесор Snapdragon 855+. А через складну конструкцію компактного корпусу вдалося вмістити акумулятор тільки на 3300 мАг.

Найважливіше – ціна. Samsung Galaxy Z Flip буде коштувати $ 1380, а в Україні ще дорожче. За нові технології доведеться добре доплатити.

Для порівняння, головний конкурент Galaxy Z Flip – інший «складаний» смартфон Motorola Razr коштує на $ 100 дорожче, але пропонує ще більш скромні характеристики. У цьому смартфоні стоїть процесор середнього рівня Snapdragon 710 і зовсім невеликий акумулятор 2510 мАч.

Характеристики Samsung Galaxy Z Flip:

  • Дисплей:  6,7 дюйма, Dynamic AMOLED, Full HD +, 22: 9
  • Процесор:  Snapdragon 855+
  • Пам’ять:  8 ГБ оперативної і 256 ГБ постійної
  • Камера:  12 + 12 Мп основна і 10 Мп фронтальна
  • Акумулятор:  3300 мАг
  • Система:  Android 10 з оболонкою One UI 2.0

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.