Apple зможе штрафувати сторонні майстерні за погану роботу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple змінила умови роботи зі сторонніми майстернями по ремонту електроніки. Тепер вони повинні погодитися на проведення раптових перевірок, якщо хочуть отримувати від Apple оригінальні запчастини для iPhone та інших пристроїв.

Apple буде перевіряти, чи не використовує майстерня неоригінальні запчастини, і якщо виявиться порушення, зможе накладати штраф. У разі розірвання контракту на поставку компонентів Apple отримує право проводити перевірку партнера ще протягом п’яти років.

При виявленні у себе на складі неоригінальних деталей майстерня зобов’язана повідомити Apple про їх утилізацію. Крім того, майстерні повинні передати Apple особисті дані своїх клієнтів (ПІБ, адреси та номери телефонів), щоб у компанії була можливість перевірити якість ремонту пристроїв.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За відомостями видання Motherboard , при укладенні контракту з новими умовами майстерні підписують угоду про нерозголошення. При цьому вони не отримують статус офіційних ремонтних майстерень, і попередження про це має бути зазначено в квитанціях, які видаються клієнтам.

Сторонні майстерні можуть отримувати від Apple оригінальні запчастини для ремонту пристроїв з серпня 2019 року. Ця програма діє тільки в США і в ній може взяти участь будь-яка майстерня, в якій як мінімум один із співробітників пройшов сертифікацію Apple.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.