Google Pixel 4a – 5G чи все ж 4G?

Є докази як того, що новий середньобюджетний смартфон компанії Google отримає чіпсет Snapdragon 730, так і того, що він отримає Snapdragon 765. Ми вже бачили інсайдерську інформацію про кодові назви Google Pixel 4a, коли XDA Developers знайшли три такі назви: Sunfish, Bramble і Redfin. Зараз виданню 9to5Google вдалось роздобути більше інформації про це.

Згідно з дослідженням, опублікованим 9to5Google, Redfin та Bramble асоційовані з SM7250, а це Qualcomm Snapdragon 765, який підтримує 5G. А от Sunfish асоційований з SM7150, а це не 5G чіпсет, а вже звичний Snapdragon 730.

На даний момент точно невідомо, чи отримає Pixel 4a 5G-версію, яка буде працювати на чіпсеті Snapdragon 765. Щоправда, XDA Developers впевнені, що є прямий зв’язок саме між кодовою назвою Sunfish i Pixel 4a.

Оскільки є декілька кодових імен, які пов’язують з майбутнім середньобюджетним смартфоном компанії Google, плани компанії поки не відомі на 100 відсотків. Версія про Snapdragon 730 є дуже ймовірною, але досить імовірно також і те, що Pixel вийде на найновішому 5G-чіпсеті для субфлагманського класу від Qualcomm, принаймні кодові назви Redfin i Bramble точно асоційовані з цим. Але чи буде цей смартфон саме в модельному ряді Pixel 4a, а не в якомусь новому, раніше не існуючому класі – невідомо. Все ж не варто забувати, що компанія Google ввела нову серію “a” лише минулого року, отже, нові зміни та поповнення в модельному ряду Pixel цілком можливі.

Є також версія про те, що Pixel 4a 5G таки буде, але це буде перейменована XL-версія звичайного Pixel 4a, яка отримає підтримку 5G, оскільки раніше була інформація про те, що ми цього року не побачимо XL-версії в серії “a”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.