Який Redmi Note варто вибрати на початку 2020 року?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Модельний ряд Note від суббренду Xiaomi – Redmi вже давно став народним улюбленцем, з року в рік демонструючи найкраще співвідношення ціна/якість в бюджетному ціновому сегменті. В цій статті я розгляну модельний ряд Redmi Note і поясню, які моделі варто купувати і у якому випадку.

Давайте розпочнемо з відсіювання неактуальних моделей. На мою думку, остання актуальна модель, яку ще варто розглядати, як варіант для покупки – Redmi Note 7, старіші, такі як, наприклад, Redmi Note 6 Pro чи Redmi Note 5, вже неактуальні. Після Redmi Note 7 вийшов також Redmi Note 7 Pro, а вже потім, відносно недавно – Redmi Note 8, Redmi Note 8T та Redmi Note 8 Pro. Розпочнемо, знову ж таки, з відсіювання невдалих – і тут вибуває Redmi Note 7 Pro, який був не дуже вдалою моделлю. Він залишився в тіні Redmi Note 7, який на початку 2019-го року став справжнім народним хітом, бо був явно гіршим у співвідношенні ціна/якість, не пропонуючи нічого особливого у порівнянні з не-pro версією, окрім потужнішого процесора (Snapdragon 675 замість Snapdragon 660), будучи при цьому відчутно дорожчим.

Тому розглянемо, як варіанти, Redmi Note 7, Redmi Note 8, Redmi Note 8T i Redmi Note 8 Pro.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Почнемо з Redmi Note 8 Pro, бо він все-таки вирізняється серед всіх вищезгаданих моделей, бо належить скоріше до середнього цінового сегменту, а не до бюджетного. Він може запропонувати одну з найкращих камер за свою ціну, один з найкращих чіпсетів, дуже непоганий акумулятор, непоганий дизайн, модуль NFC  – словом, універсальний хороший смартфон за свою ціну (а вона розташована в діапазоні від 5300 до 6600 гривень), тоді як всі решта моделей (Redmi Note 8, Redmi Note 8T, Redmi Note 7) – розташовані в ціновому сегменті до 5000 гривень. Варто зауважити, що для прикладу ціни я беру мінімальну комплектацію кожного смартфона, яка продається в Україні. Безумовно, ви можете замовити смартфон з-за кордону, наприклад, з AliExpress, але там свої нюанси, такі як довгий час доставки і відсутність адекватної гарантії. Тому так, Redmi Note 8 Pro – прекрасний варіант за свої гроші, можна навіть сказати, поза конкуренцією, тому його однозначно варто розглядати, як варіант для покупки, але не як альтернативу Redmi Note 8, Note 8T чи Note 7, а як девайс, який вище від них в модельному ряду.

Наступний смартфон – Redmi Note 8. Він, як я вже згадував вище, дешевший за Redmi Note 8 Pro, а якщо точніше, розташований в ціновому діапазоні від 4500 до 5200 гривень. В нього вже досить звичний для його класу процесор – Snapdragon 665, але при цьому дуже достойна камера, хороший акумулятор, якість збірки та інші характеристики – все значно краще, ніж у прямих конкурентів. В цьому плані його можна назвати справді універсальним смартфоном за свою ціну, бо в ньому все однаково добре. І так, це дуже хороший варіант для покупки за свою ціну.

Redmi Note 8T – це, по факту, той самий Redmi Note 8, крім одного – модуль NFC, який є в Redmi Note 8T і якого немає в Redmi Note 8. Тому тут питання лише в тому, чи необхідний вам цей самий модуль. Якщо так – безумовно, варто переплатити 500 гривень (а різниця в ціні між Redmi Note 8 i Redmi Note 8T в середньому саме така).

І останній, найстарший серед всіх – Redmi Note 7. Пройшов рік від анонсу, а смартфон все ще дуже привабливий і вигідно вирізняється навіть серед конкурентів, які вийшли значно пізніше. Що там казати, він лише трохи гірший від Redmi Note 8, який вийшов через півроку після нього і який беззаперечно можна назвати одним з найбільш вдалих смартфонів свого цінового сегменту, а це вже щось значить. Оскільки смартфон вийшов вже рік назад, то ринок б/в достатньо наповнений ним. Якщо ви вибираєте між новим Redmi Note 7 і вищезгаданими конкурентами, то, безумовно, варто взяти все ж Redmi Note 8, а ще краще – Redmi Note 8T, бо ціни на них досить близькі, але Redmi Note 7 все-таки гірший. А от як варіант покупки б/в смартфона – Redmi Note 7 дуже навіть достойний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.