Huawei, Oppo, Vivo i Xiaomi об’єднались проти Google Play

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Санкції США проти Huawei унеможливили використання сервісів Google для китайської компанії. Huawei вже створює альтеративний магазин програм AppGallery, і схоже на те, що інші великі китайські компанії вирішили об’днати сили з цією компанією.

Reuters інформують, що Huawei, Oppo, Vivo i Xiaomi об’єднались, щоб дати іноземним розробникам публікувати свої програми в їхніх магазинах одночасно. Ця ініціатива отримала назву Global Developer Service Alliance (GDSA), і схоже на те, що вона стане конкурентом Google Play Store. GDSA націлена на створення максимально комфортних умов для публікації програм від сторонніх розробників. На даний момент доступний тільки ранній вебсайт, на якому доступне лише пояснення, як зареєструвати акаунт і інформація про те, що на даний момент GDSA покриває дев’ять ринків.

Команда альянсу дала деяку додаткову інформацію про те, як насправді працює ця ініціатива:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Платформа GDSA надає уніфікований доступ для багатьох магазинів різних виробників смартфонів. Розробники можуть пропонувати програми (включаючи безплатні для інсталяції Android-програми, ігри, музику, фільми, книги, журнали та інший цифровий контент через реєстраційну платформу), яка може синхронізуватись з багатьма магазинами програм від різних виробників смартфонів, які вже вступили в альянс.”

Також там є зауваження щодо того, що розробники можуть використовувати SDK для монетизації реклами, яку надає альянс, і завдяки цьому отримувати від нього бонуси.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.