У Північній Кореї представлено нове покоління смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Північна Корея є досить закритою в усіх відношеннях країною, де дуже обмежений доступ в Інтернет, а сучасні смартфони можна купити тільки нелегально.

Відносно недавно її лідер Кім Чен Ин дав завдання вченим створити унікальний смартфон, який отримав назву Kindalai 7. Розробники називають Kindalai 7 першим представником нового покоління смартфонів.

У чому ж унікальність даного пристрою, який було розроблено і вироблено північнокорейською компанією Wanjingtai Information Technology? Його творці заявили, що Kindalai 7 володіє найбільш передовою технологією біометричного розпізнавання, заснованої на голосі, відбитках пальців і людських обличчях.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Іншими словами, смартфон отримав дактилоскопічний датчик, причому найпростіший, який знаходиться на задній панелі. Його фронтальна камера підтримує розпізнавання осіб для розблокування смартфона. Крім того, в Kindalai 7 встановлений фірмовий голосовий помічник, який розпізнає голосові команди. Також є функція голосового введення тексту для створення нотаток та інших цілей.

Те, що для всього світу є буденністю ось уже кілька років, в Північній Кореї підноситься як дивовижне досягнення великої кількості фахівців. Північнокорейські ЗМІ пишуть, що над створенням смартфона працювали десятки найсвітліших умів країни, докторів, магістрів та інших фахівців.

Крім того, Kindalai 7 працює під управлінням нової операційної системи власної розробки Північної Кореї. Втім, ми не здивуємося, якщо мова йде про звичайну оболонку Android.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.