Samsug Galaxy A01 зі Snapdragon 439 офіційнно представлений

Samsung Galaxy A01 – смартфон початкового рівня, який буде найдешевшим в серії “Galaxy A” компанії Samsung. Схоже на те, що В’єтнам стане першою країною, де смартфон буде офіційно продаватись.

Дисплей у смартфона, очікувано, бюджетний – 1520 x 720 пікселів 5.7” IPS, зверху якого – V-подібний виріз під фронтальну камеру. Чіпсет тут на диво непоганий – Snapdragon 439, який працює в парі з двома гігабайтами оперативної пам’яті. Внутрішньої пам’яті – 16 ГБ, можна розширити microSD-картою.

У смартфона дві основні камери – 13МП f/2.2 – головний модуль і сенсор глибини на 2МП. Фротальна камера лише на 5МП. Об’єм акумулятора, як для бюджетного смартфона, досить малий – 3000 мАг, хоча для такого цінового сегменту вже звичними стали цифри 4000-5000. Незважаючи на це, акумулятора має вистачати на повний робочий день, враховуючи низьку роздільну здатність дисплея і не найпотужніший чіпсет.

Galaxy A01 буде працювати на Android 10 з власною оболонкою One UI 2.0 з коробки, і це справді тішить. Він буде доступний в трьох кольорах – чорному, синьому і червоному. Ціна, на перший погляд – невисока – 120 доларів, але зразу згадуються його прямі конкуренти, такі як Redmi 8 чи Redmi 8A, і стає зрозуміло, що вони все ще кращі у багатьох моментах, наприклад, в об’ємі акумулятора і камері, незважаючи на те, що Samsung таки підтягнули цей бюджетник в плані чіпсета і не поставили дешевий Mediatek. Смартфон почне продаватись у В’єтнамі з 6-го лютого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.