Чому Xiaomi вважає піддисплейні камери неможливими на даний момент

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Oppo та інші бренди “затизерели” минулого року технологію піддисплейних камер, показавши прототип смартфонів з піддисплейними камерами. Xiaomi також продемонстрували цю фішку в своєму прототипі, але поки що, на думку генерального  директора Redmi Лу Вейбінга, масове виробництво неможливе, принаймні зараз.

“Просто уявіть, як будуть працювати такі камери на дисплеї з великим показником PPI (пікселі на дюйм). На даний момент середній PPI приблизно рівний 400, а коли PPI на такому рівні, пропускна можливість світла дуже низька, що серйозно впливає на якість фото.”

Все схоже на те, що звичайні панелі з роздільною здатністю QHD+/QHD i FHD+/FHD значно сильно знижують пропускну можливість світла в екран. Це означає, що результати фото будуть дуже шумними. Також представники Xiaomi заявили, що це: “створить феномен появи кольорових плям по краях дисплея”. Це означає, що рішення для введення піддисплейних камер не буде таким простим, як банально знизити роздільну здатність дисплея.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“На даний момент, з теперішніми технічними можливостями, неможливо знайти ефективне рішення, яке вирішить всі проблеми” – пояснив Вейбінг, додавши, що ця технологія “досі далека від масового виробництва”.

Це необов’язково означає, що смартфони з цією технологією будуть комерційно доступні, але це означає, що вони будуть представлені, скоріш за все, не від Xiaomi.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.