Vivo обігнала Samsung по продажах смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Vivo випередила Samsung по продажах смартфонів в Індії, яка є другим по об’ємах продаж смарфтонів в світі. Перше місце, як і раніше, займає Xiaomi, а на другому тепер Vivo, яка потіснила на ньому Samsung, відправивши її на третє у четвертому кварталі 2019. Основним на цьому ринку є середнй ціновий сегмент, на якому дуже виросли Xiaomi, Vivo i Realme.

Четвертий квартал 2019 року також продемонстрував зміни у позиціонуванні деяких брендів на ринку. Коли Xiaomi отримала 27% виручки від всіх продаж смартфонів, Vivo зробила значний скачок у продажах, випередивши Samsung, яка займала друге місце в регіоні.

Такий ріст Vivo забезпечений новими моделями “U” i “Z’’, які вийшли в Індії.  Бренд поновив свою діяльність на ринку е-комерції і пропонує багато плюшок для реселерів за просування їхніх моделей, з особливим фокусом на моделі нижнього цінового сегменту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung, яка втрачала свої позиції, також допомогла Vivo зайняти друге місце. По факту, в цьому кварталі Samsung зайняла найнижче місце з 2016 року.

Realme, натомість, впала в рейтингу з 16% в третьому кварталі до 8% в четвертому кварталі. Це, в свою чергу, підняло в рейтингу Oppo, яка займала 8%, а тепер займає 12% і наростила продажі вдвічі.

Якщо дивитись на продажі за весь рік, то перше і друге місце, як і в 2018 році, займають Xiaomi i Samsung відповідно. Vivo виросло з 10% в 2018 до 18% в 2019. Realme, яка стала найбільш швидкоростучим брендом в Індії, виросла з моменту появи на індійському ринку аж на 255%. Вона зайняла 10% ринку в 2019 році, тоді як в 2018 мала лише 3%. Продажі Oppo виросли на 28% процентів у порівнянні з 2018 рокок.

Ми також можемо побачити зміни в динаміці продаж на індійському ринку в 2019. Ще ніколи такий великий процент ринку не був у топ 5 виробників, він склав аж 84% ринку, тоді як у 2018 він складав лише 73%. Це означає, що виробники з першої п’ятірки значно розширили свій вплив, що погано для таких компаній, як Motorola i Huawei, які втратили свої пропозиції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.