Huawei випустить безкоштовну заміну Android і Windows

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нова платформа під назвою openEuler вдає із себе універсальну операційну систему, яка здатна працювати як на процесорах з архітектурою ARM, так і x86. За словами Huawei, яка її створила, ця ОС здатна в повній мірі замінити собою Android і Windows, запропонувавши користувачам відразу кілька різних переваг. Побудована така на базі дистрибутива Linux під назвою CentOS, тому з нею сумісні багато вже існуючі зараз програми та ігри. Новітня платформа володіє унікальним зовнішнім виглядом, додатковими функціями, а також рядом інших особливостей, в тому числі більш надійною системою захисту. Найцікавіше те, що китайська корпорація вирішила надавати доступ до своєї ОС абсолютно безкоштовно всім бажаючим.

Компанія Huawei опублікувала свій проект на Gitee, китайському аналогу GitHub. Її нова операційна система має відкритий вихідний код, тому ознайомитися з нею можуть всі бажаючі. Зараз користувачам доступна найперша стабільна фінальна збірка, і раз у кілька місяців розробники обіцяють її оновлювати, покращуючи всю платформу і додаючи в неї нові можливості. Хоч китайська корпорація і не пояснює, для чого їй потрібна була операційна система openEuler, але є всі підстави вважати, що вже незабаром бренд почне випускати на її базі свої власні ноутбуки, планшети і комп’ютери, щоб вони не мали нічого спільного з Android і Windows. Новітня платформа містить у собі підтримку десятків популярних мов, тому проблем з її використанням не виникне.

Крім того, разом зі своєю новою ОС, дана корпорація поширює і новітнє програмне забезпечення SDK для розробників, призначене для створення програм та ігор, призначених для даної операційної системи. Чекати її релізу не потрібно, так як він вже трапився. Залишається вірити, що Huawei насправді продовжить розвивати цю платформу, роблячи її краще і краще з кожним роком. У такому випадку вже через кілька років вона, що очевидно, зможе захопити якусь частку ринку, нехай і невелику, ставши повноцінною альтернативою таких поширених зараз операційних систем, як Android від Google і Windows від Microsoft. Втім, звичайно, дана ОС здатна в повній мірі конкурувати і з багатьма іншими, в тому числі з Chrome OS і macOS.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.