На iPhone 11 довелося 69% продажів смартфонів Apple в США в минулому кварталі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони Apple — один з найпопулярніших товарів в новорічний сезон, тим більше що виробник з урахуванням цього представляє нові моделі на початку четвертого кварталу. За підрахунками CIRP (Consumer Intelligence Research Partners), 69% смартфонів iPhone, проданих в США в четвертому кварталі 2019 року, були моделями останнього покоління.

При цьому модель iPhone 11 була найпопулярнішою — на неї довелося 39% продажів, в той час як на iPhone 11 Pro і iPhone 11 Pro Max — по 15%. Цікаво, що в модель iPhone XS Max, в свою чергу, сильно перевершила iPhone XS. Джерело припускає, що багато власників iPhone X в минулому кварталі перейшли на iPhone 11 Pro.

Враховуючи, що після випуску тріо iPhone 11 ціна смартфона iPhone XR була знижена до 599 доларів, він продовжував добре продаватися в цьому році, склавши близько 18% від загального обсягу продажів iPhone в цьому кварталі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оскільки компанія Apple припинила публікувати офіційну статистику продажів iPhone, CIRP використовує власні дані для підрахунку середньої ціни продажу. За цими підрахунками середнє значення в четвертому кварталі дорівнює 809 доларам. Для порівняння: у попередньому кварталі середня ціна дорівнювала 783 доларам, а рік тому — 839 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.