Провал скасовується: Huawei розповіла про постачання смартфонів за 2019 рік

2019 рік став непростим для Huawei. Коли США наклали санкції на китайську компанію, дехто вирішив, що її «зірка закотилася» і зведення про падіння продажів смартфонів стануть буденною справою. Але всі проблеми в підсумку обернулися для Huawei незниженням реалізації пристроїв, а навпаки, їх збільшенням.

За підсумками минулого року китайської компанії вдалося наростити поставки своїх смартфонів до 240 млн. Тоді як роком раніше цей показник становив 206 млн. Добре розкуповувалися і флагманські моделі сімейств Mate і P, відвантаження яких зросла на 50% в порівнянні з 2018 роком.

Уникнути невдач і падіння поставок дозволили, перш за все, китайські споживачі, які вирішили підтримати в складний період вітчизняного виробника, почавши активно купувати пристрої Huawei.

Голова Huawei Technologies Сюй Чжіцзюнь заявив про те, що вони очікують, що виручка від продажів смартфонів за 2019 рік складе трохи більше $ 123 млрд, і це на 18% ніж у 2018 році. Але компанія змогла б заробити більше, якби не тиск, який чинить на неї уряд США.

За словами топ-менеджера, компанія з честю витримала тест на живучість і готова рухатися далі. Але на відміну від минулих років, вона не озвучує намічений план на 2020 рік щодо поставок смартфонів.

У нинішній нестабільній ситуації загадувати і будувати плани – річ невдячна. Huawei лише заявляє про те, що пріоритетним завданням є побудова власної екосистеми, створення альтернативних сервісів і служб, які не поступатимуться аналогам від Google.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.