З’явилися нові подробиці про камери Huawei P40 і P40 Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інсайдер, глибоко занурений в тему смартфонів Huawei, опублікував нові подробиці про камери Huawei P40 і P40 Pro, і вони виглядають цікаво. Якщо слова інформатора виявляться правдою, то основний датчик цих моделей буде видавати знімки роздільною здатністю всього 3,24 Мп!

Але для початку – про конфігураціях камер. Обом моделям приписані датчики роздільною здатністю 40 Мп (оптичний формат — 1/1,5 дюйма) і 52 Мп (1/1,3 дюйма). Враховуючи, що мова йде про смартфони, матриці вражають своїми розмірами. Ще трохи, і скоро в ходу будуть дюймові матриці як в компактних і навіть системних камерах.

А далі йдуть відмінності. Huawei P40 приписаний 8-мегапіксельний модуль, що забезпечує 3-кратний оптичний зум, а в Huawei P40 Pro разом з перископним модулем, що забезпечує 10-кратний оптичний зум, буде ще й камера 3D ToF. В сумі у Huawei P40-три модуля, у Huawei P40 Pro-чотири.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

А тепер до найцікавішого. В основному модулі смартфонів роздільною здатністю 52 Мп буде застосовуватися фільтр Hexadeca Bayer (він же 16 Bayer). Це означає, що пікселі зможуть групуватися по 16 в один, за рахунок чого буде забезпечуватися більший захоплення світла і, відповідно, буде підвищуватися якість фото. Але в такому режимі роздільна здатність впаде до 3,24 Мп. Ця новина прийшла після новини про те, що в основному датчику конкурента, Samsung Galaxy S20, буде застосований фільтр 9 Bayer, тобто 108 Мп на виході перетворяться в 12 Мп. У Huawei, виходить, вирішили піти далі і принесли роздільну здатність підсумкового знімка в жертву якості. І дуже цікаво подивитися, який підхід виявиться більш виграшним.

Потрібно відзначити, що чи не всі смартфони з багатопіскельними матрицями (роздільною здатністю 48 або 64 Мп) знімають із застосуванням фільтра Quad Bayer за замовчуванням, в результаті роздільна здатність знімків в звичайних умовах становить 12 або 16 Мп відповідно. Так що нічого принципово нового в схемах камер нових флагманів Samsung і Huawei немає. До того ж, при необхідності, користувачі зможуть робити фото на повній роздільній здатності матриці, тобто, у випадку Huawei, з усіма 52 Мп.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.