Categories: Смартфони

Apple встановить в iPhone 12 роз’єм USB Type-C замість Lightning, і ось чому

Share

Ще в кінці 2018 року цей виробник електроніки представив і випустив на ринок нові iPad Pro з сучасним роз’ємом, повністю відмовившись в них від Lightning. У зв’язку з цим всі думали, що вже в 2019 році в смартфонах iPhone 11, iPhone 11 Pro і iPhone 11 Pro Max компанія надійде точно також, але все дуже сильно помилилися. Втім, в нинішньому 2020 року ситуація тепер уже гарантовано зміниться, тому що Apple вирішили змусити раз і назавжди відмовитися від роз’єму Lightning на користь USB Type-C. Справа в тому, що Європейська комісія вирішила провести спеціальні голосування, яке відбудеться вже на найближчому засіданні. У його рамках буде вирішуватися питання про те, щоб зобов’язати всіх виробників використовувати єдині стандарти для зарядки телефонів.

У разі, якщо більшість представників влади підтримають новий закон, і він вступить в силу, компанії Apple доведеться раз і назавжди відмовитися від свого власного інтерфейсу зарядки на користь універсального USB Type-C. Вчинити так, а не навпаки, було вирішено з однієї простої причини. Справа в тому, що використовувати Lightning в будь-яких інших електронних пристроях, випущених не “яблучним» брендом, заборонено. У випадку ж з USB-C все інакше, тому що будь-яка компанія може безкоштовно застосовувати його в своїй продукції. Ініціатором такого нововведення на законодавчому рівні став комісар Марош Шефчович, який переконаний в тому, що через зволікання влади страждають прості люди, яким доводиться використовувати різні зарядні пристрої для різних телефонів.

Очевидно, що новий закон з дуже великою часткою ймовірності візьмуть, а в такому разі всі нові моделі iPhone, які вийдуть з 2020 року, повинні будуть оснащуватися саме USB Type-C. Звичайно, Apple могла б почати випускати свої смартфони з таким інтерфейсом саме для Європи, а в США та інші країни постачати версії з Lightning, але це невигідно абсолютно нікому. Через це сильно впадуть продажі виробників будь-яких аксесуарів, у користувачів почнеться плутанина, програмне забезпечення отримає масу відмінностей, а виробництво дуже сильно ускладниться. Саме тому можна з повною впевненістю сказати, що фірмовий стандарт «яблучної» корпорації вже незабаром стане частиною історії, а першим смартфоном бренду, в якому такого не буде, виявиться iPhone 12, презентація якого відбудеться вже у вересні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Microsoft попереджає користувачів Android про нову атаку «Dirty Stream»

    У повідомленні у блозі Microsoft попереджає користувачів Android про нову хвилю атак під назвою Dirty…

    04.05.2024

    Samsung планує випустити преміальні моделі Smart-годинників

    В останньому звіті компанії Samsung проскочила інформація про те, що вони хочуть оновити свою лінійку…

    04.05.2024

    Презентація Apple вже 7 травня: зібрані чутки про можливі анонси компанії

    7 травня компанія Apple проведе спеціальний захід, мабуть, присвячений iPad та аксесуарам для нього. Захід…

    04.05.2024

    Представлений Vivo Y100 4G – стильний середньобюджетний смартфон з одним нюансом

    Бренд Vivo випустив новий смартфон середнього рівня – Vivo Y100 4G, який отримав гарний екран,…

    04.05.2024

    Vivo X100 Ultra отримав 200 Мп камеру із телеоптикою Zeiss. Приклади знімків

    Компанія Vivo готується випустити просунутий смартфон своєї серії Vivo X100. Модель Vivo X100 Ultra отримає…

    04.05.2024

    “Google Карти” не впізнати: глобальний редизайн поширюється на смартфони

    Компанія Google розпочала велике тестування нового дизайну свого сервісу Maps. На даному етапі побачити його…

    04.05.2024