На Android виявлена небезпечний вірус від відомих хакерів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В офіційному магазині Google Play Store виявлено нове шпигунське ПЗ, яке загрожує всім користувачам Android. За словами дослідників з Trend Micro, в Google Play Store ховається шкідливе програмне забезпечення, здатне шпигувати за вами.

Шкідлива програма використовує декілька вразливостей в системі безпеки Android, вона була виявлена в коді трьох додатків, які були активні з березня 2019 року. Мова йде про Camero, FileCrypt і CallCam.

Фахівці Trend Micro повідомили про знахідку тільки на цьому тижні. Дослідники виявили, що єдиною метою цього зловреда є “збір інформації про користувачів”. Імовірно, це робота SideWinder, групи хакерів, що діють з 2012 року. В останні роки вони в основному займалися зломом військових організацій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після установки шкідлива програма використовує старі уразливості системи безпеки Android. У цих умовах найстаріші смартфони, які довгий час не отримували виправлень, є найбільш вразливими. При цьому програма може збирати абсолютно всі дані з вашого смартфона, включаючи збережені документи, історію веб-браузера, дані додатків, геолокацію і так далі.

Компанія Google, отримавши дану інформацію, видалила додатки з Google Play Store.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.