На всіх смартфонах і планшетах Samsung виявилося шпигунське ПЗ

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Черговий скандал розгорається в мережі у зв’язку з безпекою даних. На цей раз, справа стосується всіх смартфонів і планшетів Samsung.

На проблему звернув увагу один з користувачів соціального новинного ресурсу Reddit. Він зазначив, що на всіх смартфонах і планшетах Samsung встановлено «шпигунське». Йдеться про функції Device Care, яка, дійсно, присутня на мобільних пристроях корейського виробника.

Сама Samsung не заперечує, що в модулі Device Care, присвяченому накопичувачу пристрою, використовується по Qihoo 360. Однак виробник не пояснює, чому ПЗ регулярно зв’язується з китайськими серверами. Компанія Qihoo 360 вже була раніше залучена в кілька скандалів, пов’язаних з приватністю і конфіденційністю, включаючи прихований збір даних.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Джерело попередило, що надавати такій сумнівній компанії доступ до всіх даних на пристрої, як мінімум, досить ризиковано. Він пояснив:

“Сканер сховища на смартфоні має повний доступ до всіх ваших персональних даних, оскільки є частиною системи. При цьому за китайським законодавством, він повинен надсилати ці дані уряду на вимогу”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.