Xiaomi замінить фірмові додатки в MIUI на аналоги від Google

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Протягом довгих років глобальні версії розумних телефонів Xiaomi включали пакети програмного забезпечення компанії з Китаю. Відразу з коробки користувачі отримували фірмові додатки Xiaomi, але вже в 2020 році ситуація може змінитися.

Як стало відомо, тепер Xiaomi має намір замінити власні програми на аналоги від Google в смартфонах, які будуть продаватися за межами китайського ринку. Вже точно відомо, що виробник з Піднебесної відмовиться від своєї «дзвонилки» і ПО для обміну повідомленнями. Їх замінять на Google Phone і Google Messages відповідно.

В Xiaomi відзначають, що таке рішення було прийнято для дотримання законів про конфіденційності даних користувача в деяких регіонах. Швидше за все, мова йде про країни Європейського Союзу. Відзначимо, що в додатку Google Phone немає можливості записувати телефонні розмови.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нововведення вже можна випробувати на міжнародній версії Redmi K20. Смартфон отримав оновлення програмного забезпечення MIUI за версією V11.0.1.0.QFJEUXM. Які моделі ще отримають апдейт, поки що не уточнюється.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.