Найпопулярніший месенджер перестане працювати на мільйонах смартфонів на Android і iOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Популярний месенджер сороко перестане працювати на ряді смартфонів на Android і iOS, і це цілком собі реальний факт, який незабаром на собі відчують десятки мільйонів чоловік по всьому світу.

Вся справа в тому, що творці цього сервісу дуже сильно побоюються за конфіденційність всієї інформації, яка передається за допомогою їх програмного забезпечення, і саме тому вони вирішили зробити те, чого явно ніхто не чекав. Так, було вирішено залишити дуже багатьох людей без можливості будь-яким чином користуватися цим сервісом. Само собою, що багато хто залишиться цим дуже сильно незадоволений, адже їм доведеться встановлювати нову операційну систему, або ж, якщо це неможливо, купувати собі новий смартфон, а це має на увазі під собою грошові витрати значного розміру.

Як стало відомо від офіційного джерела, вже з 1 лютого 2020 року месенджер WhatsApp стане недоступний на смартфонах, що працюють під управлінням таких операційних систем, як Android 2.3.7 і iOS 8. На практиці це означає, що це програмне забезпечення просто не буде працювати на таких старих платформах, а також на будь-яких інших, які вийшли ще раніше. Творці сервісу для спілкування запевняють, що дані ОС містять в собі вкрай багато різних уразливостей, використовуючи які зловмисники можуть легко і просто отримати в свої руки чуже листування, а це ставить під загрозу конфіденційність всієї інформації, яка передається через месенджер. Саме тому вирішити проблему захотіли радикально – заборонити використання сервісу на старих телефонах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Таким чином, вже з початку наступного місяця, щоб використовувати даний сервіс, потрібно мати смартфон, що працює щонайменше на Android 4.0.3 або ж iOS 9, але ще краще – на більш новій операційній системі. Якщо телефон неможливо оновити до свіжого програмного забезпечення, доведеться міняти його на новий, тому що в іншому випадку використовувати WhatsApp жодним чином виявиться неможливо, і це цілком собі реальний факт.

Якщо не встигнути перейти на новий смартфон протягом найближчого місяця, потім перенести на нього переписку вже ніяк не вийде, і саме тому з покупкою нового мобільного пристрою краще не зволікати. Очікується, що такі дії скоротять аудиторію найбільшого в світі мессенджера приблизно на 40 – 60 млн чоловік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.