Користувачів смартфонів на Android попередили про небезпеку на свята

Власники смартфонів, що працюють на базі операційної системи Android, повинні бути особливо обережними у новорічно-різдвяні свята. Хакери випустили тисячі небезпечних програм, що можуть нашкодити їхнім девайсам.

Фахівці виявили 4200 мобільних додатків з тематикою Різдва і Нового року. Ці програми розробили хакери, заразивши їх шкідливим програмним забезпеченням. Деякі з цих програм націлені на крадіжку персональних даних.

При чому виглядають віруси цілком невинно – це ігри, відеочати з Санта Клаусом, додатки для покупок тощо. Сім з цих зразків заміняли свою спочатку завантажену версію тією, яку вони отримували з командного сервера.

Ще серед 165 програм використовували надмірну і навіть небезпечну кількість дозволів. Якщо користувач встановлював програму, то автоматично дозволяв їм збирати інформацію і красти персональні дані.

Єдине дієве правило – бути обачними. Не завантажувати підозрілих програм. Експерти рекомендують завантажувати додатки з довірених надійних джерел. Також користувачам радять перевіряти всі програми перед установкою. Уважно стежити за дозволами, які запитують додатки, та не погоджуватись на підозрілі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.