Redmi 9 може вийти вдвічі потужніше, ніж Redmi 8

Перший і до сьогодні єдиний раз, коли ми чули про однокристальну систему MediaTek Helio G70, стосувався чуток про смартфон Redmi 9. Тоді джерело говорив, що апарат вийде вже на початку наступного року і буде заснований саме на такій платформі.

І ось тепер в Мережі з’явилися подробиці про її конфігурації. Відомий інсайдер стверджує, що SoC отримає два ядра Cortex-A75 з частотою 2 ГГц, шість ядер Cortex-A55 з частотою 1,7-1,8 ГГц і GPU Mali-G52 MC2. Конфігурація майже один в один повторює Helio P65, яка була представлена ще в червні, але поки що з’явилася, судячи з усього, лише в одній моделі смартфона (Vivo Y5s). Це наводить на думку про те, що P65 і G70 — одна і та ж платформа, яку MediaTek з маркетингових міркувань вирішила перейменувати.

Якщо говорити про її продуктивність, вона повинна бути вище, ніж у Helio P60 / P70. CPU, ймовірно, буде приблизно відповідати процесору Helio P90, а ось GPU буде слабкіше. Тобто, ймовірно, вийде щось на рівні Snapdragon 665/675. У будь-якому випадку, якщо саме така платформа буде лежати в основі Redmi 9, то приріст продуктивності щодо Snapdragon 439 (в Redmi 8) буде величезним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.