Huawei запускає публічний бета-тест Huawei Mobile Services

Після того, як адміністрація США ввела санкції щодо Huawei, останньому не залишалося нічого іншого, крім як придумати альтернативу сервісів Google, в числі яких і відомий каталог додатків Google Play. За аналогією з Google Mobile Services альтернативний пакет аналогічних додатків Huawei отримав назву Huawei Mobile Services (HMS). І як пише джерело, компанія вже приступила до його публічного бета-тестування в Китаї.

Треба відзначити, з якою швидкістю Huawei розвиває HMS. Про них було оголошено в середині вересня, а вже в кінці грудня запущено публічне тестування! Причому мова йде не про рядові додатки, а про ключові компоненти оболонки. В рамках тестової програми, як повідомляють користувачі, проходять два додатки: власне HMS (на нього зав’язаний аккаунт користувача, системи оплати і гаманець, повідомлення про повідомленнях і т. д.) і HMS Core Test (як складова частина HMS він забезпечує доступ до міні-додатків, що відповідає за безпеку, ідентифікацію, покупки, біометрію). Загалом, за функціональністю HMS повинні повністю повторити GMS.

Поява HMS в готових пристроях логічно чекати вже в наступному році, а першими смартфонами з повноцінними фінальними HMS можуть стати Huawei P40 і P40 Pro.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.