Categories: Смартфони

Оголошено найуспішніші виробники смартфонів

Share

За даними аналітиків дослідницької компанії Counterpoint Research, загальносвітовий прибуток від продажів смартфонів в третьому кварталі 2019 року склала 12 мільярдів доларів, що на 11% менше в порівнянні з 2018-м. У список найбільш прибуткових компаній потрапили Apple, Samsung, HUAWEI, Oppo, Vivo і Xiaomi.

Apple продовжує домінувати на світовому ринку мобільних телефонів, захопивши в третьому кварталі 2019 го 66% прибутку і 32% загального доходу від продажів всіх смартфонів у світі. Найбільш прибутковими ринками для «яблучної» корпорації стали США, Європа і Японія. Аналітики припускають, що в святковий сезон продажу техніки Apple продемонструють додаткове зростання.

Galaxy Note10 +

Samsung за звітний період отримала 17% всього прибутку від реалізації смартфонів. За словами аналітиків, цьому сприяло розширення асортименту серії Galaxy A, а також хороший старт Galaxy Note10.

Китайські бренди продовжують демонструвати низький прибуток, незважаючи на деяке збільшення цього показника. Новим трендом місцевих виробників стала спроба монетизації користувальницької бази за рахунок нових сервісів і фінансових послуг. Незважаючи на це, маржа вендорів з КНР залишається досить низькою в порівнянні з тією ж Apple.

Цікаво, що з усіх великих виробників збільшити свій прибуток в порівнянні з третім кварталом минулого року вдалося тільки Samsung і HUAWEI. Apple хоч і залишається королем виручки, але в минулому році її частка була помітно вище.

Очікується, що з широким розгортанням мобільних мереж п’ятого покоління відбудеться деяке поліпшення становища для китайських брендів. У числі тих, хто може отримати перші плоди, будуть HUAWEI, OPPO, Vivo і Xiaomi. Ці фірми вже зараз ведуть агресивну рекламну кампанію, пропонуючи скористатися високосортним інтернетом з їх новими смартфонами. При цьому аналітики відзначають, що супутні витрати здатні «з’їсти» весь прибуток, а значить, стан справ в найближчим часом не зміниться.

джерело: counterpointresearch.com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Дизайн Galaxy Watch 7 Ultra показали на новий рендерах

    Samsung поки не анонсувала випуск смарт-годинника Galaxy Watch7 Ultra, але це не завадило інсайдерам опублікувати…

    17.06.2024

    Послуга пересилання СМС через супутник в iOS 18 буде платною

    Два роки тому, одночасно з випуском iPhone 14, Apple впровадила можливість надсилання текстових повідомлень через…

    17.06.2024

    Чому швидкість інтернету невпинно зростає

    Якщо автомобілі вже багато років їздять міськими вулицями з дозволеною швидкістю 60 км/год і ця…

    17.06.2024

    iPhone 17 успадкує головну фішку від iPad Pro

    Відразу кілька гаджетів Apple отримають новий корпус. Про це повідомляє Марк Гурман із Bloomberg. У…

    17.06.2024

    Apple створить найтонший iPhone 17 за всю історію бренду

    Компанія Apple підняла свою інженерну майстерність, представивши 11- та 13-дюймові моделі M4 iPad Pro. Ці…

    16.06.2024

    На думку експертів, Apple планує зробити iPad складним

    Еллісон Джонсон з The Verge висловлює думку, що iPad має змінити свою форму, навчившись складатися…

    16.06.2024