Оголошено найуспішніші виробники смартфонів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

За даними аналітиків дослідницької компанії Counterpoint Research, загальносвітовий прибуток від продажів смартфонів в третьому кварталі 2019 року склала 12 мільярдів доларів, що на 11% менше в порівнянні з 2018-м. У список найбільш прибуткових компаній потрапили Apple, Samsung, HUAWEI, Oppo, Vivo і Xiaomi.

Реклама

Apple продовжує домінувати на світовому ринку мобільних телефонів, захопивши в третьому кварталі 2019 го 66% прибутку і 32% загального доходу від продажів всіх смартфонів у світі. Найбільш прибутковими ринками для «яблучної» корпорації стали США, Європа і Японія. Аналітики припускають, що в святковий сезон продажу техніки Apple продемонструють додаткове зростання.

Galaxy Note10 +
Galaxy Note10 +

Samsung за звітний період отримала 17% всього прибутку від реалізації смартфонів. За словами аналітиків, цьому сприяло розширення асортименту серії Galaxy A, а також хороший старт Galaxy Note10.

Китайські бренди продовжують демонструвати низький прибуток, незважаючи на деяке збільшення цього показника. Новим трендом місцевих виробників стала спроба монетизації користувальницької бази за рахунок нових сервісів і фінансових послуг. Незважаючи на це, маржа вендорів з КНР залишається досить низькою в порівнянні з тією ж Apple.

Цікаво, що з усіх великих виробників збільшити свій прибуток в порівнянні з третім кварталом минулого року вдалося тільки Samsung і HUAWEI. Apple хоч і залишається королем виручки, але в минулому році її частка була помітно вище.

Очікується, що з широким розгортанням мобільних мереж п’ятого покоління відбудеться деяке поліпшення становища для китайських брендів. У числі тих, хто може отримати перші плоди, будуть HUAWEI, OPPO, Vivo і Xiaomi. Ці фірми вже зараз ведуть агресивну рекламну кампанію, пропонуючи скористатися високосортним інтернетом з їх новими смартфонами. При цьому аналітики відзначають, що супутні витрати здатні «з’їсти» весь прибуток, а значить, стан справ в найближчим часом не зміниться.

джерело: counterpointresearch.com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: