Представили Nokia C1: найдешевший смартфон з Android Go

Nokia випустила максимально бюджетний смартфон для ринків, що розвиваються – він навіть не підтримує LTE

Nokia C1 став найдешевшим смартфоном компанії в цьому році. Він випускається в рамках кампанії Android Go – це спрощена версія системи для слабких пристроїв. У ній стоять спеціальні додатки зі спрощеним інтерфейсом і без зайвих функцій, які заощаджують пам’ять і мобільний трафік.

Nokia C1 отримав корпус з пластика і невеликий за сучасними мірками дисплей 5,45 дюйма. Роздільна здатність дуже низька – 480 × 960 пікселів, зате є IPS-матриця. І сам екран захищений не пластиком, який зазвичай ставлять в дешеві смартфони, а справжнім склом.

У смартфона є основна камера на 5 Мп і фронтальна теж на 5 Мп. Спереду навіть є додатковий спалах для Селфі.

 

У плані продуктивності все скромно. Стоїть чотирьохядерний процесор MediaTek, 1 ГБ оперативної пам’яті і 16 ГБ постійної. Пам’ять можна розширити за допомогою карти microSD. У смартфоні є слот для двох SIM-карт, але він підтримує тільки 3G-зв’язок, ніякого LTE. Акумулятор вийшов великим – місткість 2500 мАг, для таких характеристик цього повинно вистачити на два дні роботи без підзарядки. 

Nokia C1 поки з’явився тільки в Кенії та Нігерії, обіцяють запуск і в інших країнах. Невідомо, чи є серед них Україна. Смартфон варто 6 тисяч кенійських шилінгів – за курсом це близько 1395 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.