HarmonyOS стартує в смартфонах Huawei і Honor вже в 2020 році

Президент Huawei доктор Ван Чен Лу (Wang Chenglu) заявив у ході нещодавньої конференції розробників, що вже в наступному році операційна система HarmonyOS почне з’являтися на смартфонах компанії.

Ван Лу Чен підкреслив, що Harmony не замінить Android, яка як і раніше є найкращою операційною системою для компанії Huawei і поки що залишиться такою, якщо говорити про більшість мобільних пристроїв виробника.

Також були оприлюднені додаткові цікаві факти щодо нової операційної системи. HarmonyOS буде поширюватися в смартфонах компанії на міжнародному ринку, а не тільки в Китаї, як вважалося раніше. Ван Чен Лу додав, що відкритий вихідний код HarmonyOS буде опублікований в серпні наступного року. Приблизно в той же час Google повинна випустити фінальну версію Android 11.

Не так давно Джой Тан (Joy Tan), старший віце-президент Huawei зв’язків з громадськістю, заявив, що код HarmonyOS має менше рядків, при цьому операційна система отримала більш високий рівень безпеки, ніж Android. Counterpoint Research стверджує, що HarmonyOS перевершить Linux до кінця 2020 року і стане п’ятою за популярністю мобільною операційною системою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.