Android може успадкувати найгірший недолік iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У операційній системі Android незабаром може з’явитися недолік, як у її головного конкурента iOS. Про це свідчать «докази», виявлені ресурсом 9to5Google.

В рамках проекту APK Insight автори ресурсу “розібрали по кісточках” останню версію програми Google Play Store, завантажену компанією. І в коді були виявлені свідоцтва, що фірмова захист в рамках програми Advanced Protection Program може почати блокувати на пристроях з Android програми, встановлені зі сторонніх джерел. Простіше кажучи, додатки можна буде встановлювати тільки з Google Play.

Додаток Google Play Store отримало на цьому тижні оновлення до версії 17.8.14. У коді розробники знайшли підготовку до появи поки не впровадженої функції Advanced Protection — блокування повідомлень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вона буде діяти для користувачів Advanced Protection і додатки “ліваки” будуть блокуватися, якщо на пристрої активований хоча б один аккаунт в рамках програми.

Цілком можливо, що Google не піде на крайні заходи і запропонує якусь альтернативу для тих, кому потрібна установка додатків з Google Play. Наприклад, замість простого блокування, вимагатиме просканувати такі додатки за допомогою Play Protect.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.