Xiaomi Mi 10 представлений офіційно: найпотужніший в світі смартфон на Snapdragon 865

Компанія Qualcomm на своїй офіційній презентації в США анонсувала флагманський восьмиядерний процесор Snapdragon 865, одночасно з цим назвавши виробників, які в числі перших випустять на ринок смартфони на базі такого. У числі таких виявилися Oppo, Motorola, Nokia і Xiaomi, але саме остання випустить свій перший, а виявиться таким Xiaomi Mi 10.

В ході презентації нового чіпсета було показано і сказано, що новий китайський флагман стане першим телефоном на ринку, що працює на базі процесора Qualcomm Snapdragon 865. Оскільки такий на цілих 25% потужніший свого попередника в особі Snapdragon 855, смартфон Xiaomi Mi 10 гарантовано виявиться найпотужнішим в світі смартфоном, а залишатися він таким буде до тих самих пір, поки в продаж не надійдуть якісь інші моделі. На презентації американського бренду виступив також голова бренду Xiaomi Лін Бін, який підтвердив такі відомості і повідомив про те, що компанія робить все можливе для того, щоб її смартфон став першим, який виявиться побудований на базі новітнього процесора.

Якщо раніше вихід цього мобільного пристрою, також як і його назва, були під великим питанням, то тепер, зараз, все вже далеко не так. Його прийдешній вихід підтверджений офіційно, а лічені години назад цей апарат анонсували, нехай і не розкривши про нього практично ніяких подробиць. За наявними зараз даними, новинка в особі Xiaomi Mi 10 отримає п’ятірню основну камеру з роздільною здатністю 64 Мп від Sony, корпус зі скла Corning Gorilla Glass 6, роз’єм USB Type-C, 10/12 ГБ оперативної і 256/512 ГБ постійної пам’яті, підтримку одночасної роботи з двома SIM-картами, сумісність з бездротової зарядки Qi, а також батарею ємністю 4200 мАг з підтримкою швидкої зарядки Mi Charge Turbo.

Одна з особливостей цієї технології швидкої зарядки в тому, що вона дозволяє зарядити акумулятор повністю всього за 15 хвилин, тому що потужність досягає 100 Вт. Швидше за все, новинка в особі Xiaomi Mi 10 отримає ще якісь особливості, які зроблять його вкрай привабливим. Хочеться вірити, що цей апарат обзаведеться повноцінною захистом від води і пилу за стандартом IP68, за рахунок якої його стало б можливо занурювати під воду на глибину до двох метрів. Також можна з повною впевненістю сказати, що прямо «з коробки» на цей апарат, побудований на процесорі Snapdragon 865 з підтримкою 5G, виявиться встановлена ​​операційна система Android 10 у вигляді фірмової оболонки MIUI 11.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.