Представлений процесор Qualcomm Snapdragon 865: на 25% потужніший попередників

Однією з головних тем щорічного саміту Qualcomm став анонс нової флагманської однокристальної платформи Snapdragon

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У вівторок, 3 грудня, на Гаваях стартувала щорічна конференція Qualcomm Snapdragon Tech Summit 2019. У рамках заходу американський чипмейкер Qualcomm анонсував свій новий топовий чіпсет, який ляже в основу переважної більшості флагманів 2020 модельного року. Наступник Qualcomm Snapdragon 855 і Snapdragon 855+, як і передбачалося, отримав назву Snapdragon 865. Він, як заявляє виробник, на 25% могутніше і енергоефективніше попереднього покоління. Але головною особливістю чіпсета, звичайно, стала підтримка всіляких стандартів і діапазонів 5G, що гарантує стабільну роботу в мережах п’ятого покоління по всьому світу. Однак, щоб реалізувати підтримку 5G, виробникам смартфонів доведеться використовуватися зовнішній модем другого покоління Snapdragon X55.

На жаль, виробник не став розкривати точні характеристики Qualcomm Snapdragon 865. Повідомляється лише, що він отримав ISP-чіп, який дозволить знімати фото з роздільною здатністю до 200 мегапікселів і 8K-відео.

Поява перших смартфонів на базі Qualcomm Snapdragon 865 очікується в першому кварталі 2020 року. Xiaomi, OPPO і Motorola вже підтвердили, що планують випустити флагмани на новому чіпсеті. У числі перших Qualcomm Snapdragon 865 отримає топовий смартфон Xiaomi Mi 10. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.