Xiaomi додасть в MIUI 11 одну з фішок iPhone та інші нові функції

Компанія Xiaomi вже випустила стабільні версії фірмової програмної оболонки MIUI 11 для ряду смартфонів, але продовжує розширювати функціональність популярної прошивки. У новій тестовій збірці ентузіастам порталу XDA-Developers вдалося виявити готуються до релізу нововведення, які незабаром отримають володарі гаджетів Xiaomi і Redmi. Згідно витоку, вендор готується відчутно «прокачати» можливості камери смартфонів.

Зйомка в форматі HEIC

З черговим апдейтом стандартний додаток камери в складі MIUI дозволить знімати фото в форматах HEIF і HEIC. Вони вже давно відомі користувачам Apple iPhone і призначені для зменшення розміру файлів в порівнянні з PNG або JPG без відчутної втрати деталізації. Вибрати кращий формат зйомки можна буде в налаштуваннях програми.

Відеотеги

Функція Video Tagging дозволить створювати «закладки» під час запису відео. В ході відтворення відео в додатку галереї з’явиться можливість «перескакувати» безпосередньо до зробленій мітці. Це буде зручно при записи лекцій, інтерв’ю та інших подій, оскільки дозволить відзначити найбільш важливі частини контенту.

Сканування документів і посвідчень особи

Xiaomi також готується додати в стічний додаток камери можливість сканування документів. У новому режимі можна буде зберігати монохромні зображення або «посилювати» їх, підвищуючи контрастність тексту. Окремий режим ID Copy Mode спеціально розроблений для посвідчень особи. У ньому передбачена підтримка «двосторонньої зйомки» і можливе створення копій ідентифікаційних карт розміром аж до формату А4 в масштабі 1: 1.

Дата впровадження нових функцій в прошивку MIUI 11 розробниками ще не оголошена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.