Xiaomi пояснила чому її смартфони коштують недорого

Що у Xiaomi виходить добре, так це створювати бюджетні смартфони. Дешево і характеристики, що треба. Сама компанія дуже ретельно вибудовувала і підтримує в масах таку точку зору. Xiaomi утримує порівняно низькі ціни і заробляє вкрай мало на самих смартфонах. Принаймні так було до сих пір.

Вчора Xiaomi оголосила фінансові результати роботи за третій квартал нинішнього року. А ще генеральний директор компанії Лей Цзюнь заявив про те, що виробництво смартфонів стало для них справою рентабельним і при цьому валовий прибуток виробника на пристроях становить 8-9%.

«Я думаю, що валовий прибуток 8-9% дуже низький, оскільки компанія робить ставку на електронну комерцію, в результаті ціна, яку споживач сплачує за продукт, низька. Найголовніше, що наша власна валовий прибуток є дуже низькою і кінцева ціна на продукцію на роздрібному ринку залишається дуже привабливою для покупців », – заявив Лей Цзюнь.

Глава Xiaomi вважає, що вартість смартфонів буде тільки зростати, а все через те, що індустрія входить в епоху 5G. Незважаючи на це, вони мають намір і далі випускати пристрої з привабливими цінниками при збереженні мінімальної валового прибутку.

Скажімо, що валовий прибуток – це різниця між прибутком від продажу продукції і виробничими витратами, які понесла компанія для випуску товарів. Це поняття не тотожне з поняттям маржа, яку встановлює виробник на свої товари. Тому не варто поспішати звинувачувати компанію в тому, що вона не тримає дане слово в частині встановлювати націнку або маржу на свої смартфони в розмірі 5%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.