У флагмана Samsung з’явилася довгоочікувана можливість

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Samsung випустила оновлену версію прошивки для Galaxy S10 5G . Це найдорожчий і найбільш просунутий смартфон з лінійки Galaxy S10.

Galaxy S10 5G володіє двома ToF-сенсорами – один встановлений в основній камері, інший у фронтальній. Цей сенсор використовується для визначення глибини об’єктів при фотозйомці та дозволяє отримувати якісні портретні знімки і фото з ефектом боке. Його також можна застосовувати для розблокування системи скануванням особи.

Сканування осіб підтримується в Android на нативному рівні, але більшість смартфонів задіє для цієї функції лише фронтальну камеру без додаткових сенсорів, тому такий захист можна обійти, якщо використовувати замість справжнього обличчя фотографію користувача.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Samsung під час презентації Galaxy S10 5G не стала вдаватися в подробиці про можливості ToF-сенсора і розповідати про те, яким потенціалом він володіє. А дарма: як з’ясував користувач твіттера з ніком TEQHNIKACROSS, після установки невеликого оновлення у Galaxy S10 5G з’являється можливість задіяти цей сенсор для розпізнавання особи і розблокування операційної системи, а також залогініванія в деякі програми.

Задіюючи ToF-сенсор, камера смартфона будує тривимірну карту особи користувача по точках, які генеруються інфрачервоним випромінювачем. Ці дані можуть використовуватися для ідентифікації людини з високою точністю, що дозволяє забезпечити більш високий захист смартфона, ніж при використанні сканування особи однієї лише камерою без ToF-сенсора. Обійти систему захисту, показавши камері фотографію, не вийде. Приблизно таким же чином працює Face ID в смартфонах Apple.

В даний час апдейт для Galaxy S10 5G, вповні ToF-сенсор, доступний тільки в Південній Кореї. Він встановлюється на пристрої з оболонкою One UI 2.0. Надалі його отримають власники смартфона, які проживають в інших країнах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.