Categories: Смартфони

Xiaomi випустила дешевий смартфон без фронтальної камери

Share

Qin, дочірній бренд компанії Xiaomi, представив новий смартфон – Qin 2 Pro. Пристрої цього бренду випускаються для краудфандінгового майданчика Youpin, вони експериментальні і продаються обмеженим тиражем.

Qin 2 Pro отримав 5-дюймовий екран з нестандартним співвідношенням сторін (22,5: 9) і відносно низькою роздільною здатністю. Екран виглядає витягнутим, але за рахунок тонких граней рамки зверху і знизу майже не впадають в очі.

Корпус Qin 2 Pro полікарбонатний, без будь-яких надмірностей, на зразок скляного покриття. Фронтальної камери взагалі немає, а основна камера 8-мегапіксельна (це ще нічого, у попередньої моделі було 5 Мп). Головний упор в цьому смартфоні зроблений на голосового помічника Xiaomi, для виклику якого на корпусі передбачена спеціальна кнопка.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Виробник і модель 8-ядерного процесора, встановленого в Qin 2 Pro, не розкриваються (швидше за все, використовується MediaTek), оперативна пам’ять збільшилася в два рази – до 2 ГБ, а обсяг накопичувача залишився на рівні 32 ГБ. Акумулятор теж не блищить ємністю – 2100 мАг, але на роз’ємі для зарядки не стали економити, варто USB Type-C. Звук з динаміків стереофонічний. Також в наявності ІК-порт для управління побутовою технікою.

Qin 2 Pro працює на Android Go. Ця версія Android оптимізована для слабких пристроїв. В Android Go робота системи оптимізована під мінімальні ресурси (невеликий обсяг оперативної пам’яті, мало місця в накопичувачі, низька продуктивність процесора, екран з невисоким дозволом). Крім того, для цієї операційної системи випущені спеціальні версії деяких додатків Google (в тому числі YouTube і Gmail) з низьким споживанням ресурсів. Оновлений в цьому році Android Go працює продуктивніше версії, створеної на базі Android 9.0 Pie, а додатки запускаються на 10% швидше. Крім того, в операційній системі тепер реалізований протокол шифрування Adiantum, який не робить помітного впливу на продуктивність пристрою.

Qin 2 Pro – вже третій пристрій бренду Qin. Першим був кнопковий телефон, а другий – смартфон Qin 2 з тим же дизайном за 499 юанів (близько 2 000 гривень). Скільки буде коштувати новинка, поки невідомо, але можна припустити, що приблизно стільки ж або не набагато дорожче.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Xiaomiукр
  • Останні записи

    Чому виробники техніки відмовляються від 3,5 мм роз’єму для навушників

    Ті, хто стежить за різними новинами зі світу цифрової техніки, пам'ятають, як Apple відмовилася від…

    26.04.2024

    Вийшов новий трейлер S.T.A.L.K.E.R. 2: Серце Чорнобиля

    GSC Game World опублікувала новий трейлер STALKER 2: Heart of Chornobyl. У ньому гравцям ясно дають зрозуміти,…

    26.04.2024

    Представлений дуже тонкий OLED-планшет для малювання

    Компанія Wacom представила свій перший планшет для малювання із OLED-екраном. Новинка називається Movink. Планшет виявився…

    26.04.2024

    Топ-7 нових смартфонів весни: вибираємо найкраще

    За останні місяці ми побачили чимало цікавих смартфонів, серед яких і дорогі флагмани, і гідні…

    26.04.2024

    У Telegram з’явилася фінансова піраміда. Як не потрапити на шахраїв

    Експерти повідомили, що виявили в Telegram фінансову піраміду з Toncoin. Вона схожа на звичайні, але…

    26.04.2024

    TSMC розкрила подробиці про чіпи для iPhone 18

    Контрактний виробник чіпів Apple, TSMC, оголосив про плани початку випуску високотехнологічних 1,6-нм чіпів до 2026…

    26.04.2024