Xiaomi випустила дешевий смартфон без фронтальної камери

Qin, дочірній бренд компанії Xiaomi, представив новий смартфон – Qin 2 Pro. Пристрої цього бренду випускаються для краудфандінгового майданчика Youpin, вони експериментальні і продаються обмеженим тиражем.

Qin 2 Pro отримав 5-дюймовий екран з нестандартним співвідношенням сторін (22,5: 9) і відносно низькою роздільною здатністю. Екран виглядає витягнутим, але за рахунок тонких граней рамки зверху і знизу майже не впадають в очі.

Корпус Qin 2 Pro полікарбонатний, без будь-яких надмірностей, на зразок скляного покриття. Фронтальної камери взагалі немає, а основна камера 8-мегапіксельна (це ще нічого, у попередньої моделі було 5 Мп). Головний упор в цьому смартфоні зроблений на голосового помічника Xiaomi, для виклику якого на корпусі передбачена спеціальна кнопка.

Виробник і модель 8-ядерного процесора, встановленого в Qin 2 Pro, не розкриваються (швидше за все, використовується MediaTek), оперативна пам’ять збільшилася в два рази – до 2 ГБ, а обсяг накопичувача залишився на рівні 32 ГБ. Акумулятор теж не блищить ємністю – 2100 мАг, але на роз’ємі для зарядки не стали економити, варто USB Type-C. Звук з динаміків стереофонічний. Також в наявності ІК-порт для управління побутовою технікою.

Qin 2 Pro працює на Android Go. Ця версія Android оптимізована для слабких пристроїв. В Android Go робота системи оптимізована під мінімальні ресурси (невеликий обсяг оперативної пам’яті, мало місця в накопичувачі, низька продуктивність процесора, екран з невисоким дозволом). Крім того, для цієї операційної системи випущені спеціальні версії деяких додатків Google (в тому числі YouTube і Gmail) з низьким споживанням ресурсів. Оновлений в цьому році Android Go працює продуктивніше версії, створеної на базі Android 9.0 Pie, а додатки запускаються на 10% швидше. Крім того, в операційній системі тепер реалізований протокол шифрування Adiantum, який не робить помітного впливу на продуктивність пристрою.

Qin 2 Pro – вже третій пристрій бренду Qin. Першим був кнопковий телефон, а другий – смартфон Qin 2 з тим же дизайном за 499 юанів (близько 2 000 гривень). Скільки буде коштувати новинка, поки невідомо, але можна припустити, що приблизно стільки ж або не набагато дорожче.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.