Ринок смартфонів виріс за два роки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Canalys підвела підсумки дослідження глобального ринку смартфонів в третьому кварталі: наголошується, що галузь вперше за два роки продемонструвала позитивну динаміку.

У період з липня по вересень включно на світовому ринку було реалізовано 352,4 млн. «розумних» стільникових апаратів. Це на 1% більше в порівнянні з результатом за третю чверть 2018 року, коли поставки дорівнювали 348,9 млн одиниць. Лідируючу позицію займає південнокорейський гігант Samsung. В минулому кварталі ця компанія відвантажила 78,9 млн смартфонів, зайнявши 22,4% галузі. За рік попит на пристрої Samsung виріс на 11%.

На другому місці розташовується Китайська Huawei з 66,8 млн проданих апаратів і часткою в 19,0%. У річному численні поставки смартфонів цієї компанії, незважаючи на санкції з боку США, підскочили на 29%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Бронза» дісталася Apple, яка реалізувала 43,5 млн апаратів. Частка компанії — 12,3%. При цьому попит на iPhone в порівнянні з третім кварталом 2018-го впав на 7%. На четвертому місці розташовується Xiaomi з 32,5 млн відвантажених апаратів: ця китайська компанія утримує 9,2% світового ринку. Замикає п’ятірку OPPO, яка реалізувала 32,0 млн «розумних» стільникових апаратів. Частка компанії дорівнює 9,1%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.