Samsung анонсувала новий революційний процесор

Тепер ви знаєте, на якому чіпсеті працюватимуть флагмани, які корейська корпорація представить в наступному році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2019 рік добігає кінця, компанія Samsung вже представила нам всі свої новинки зі світу смартфонів, і тепер прийшла черга мобільних процесорів. Нам показали чіпсет Exynos 990, який ми точно побачимо у флагмани наступного року. Новинка отримала новий графічний прискорювач, підвищену продуктивність і підтримку екранів з частотою оновлення 120 Гц. Чіп буде виготовлятися по 7-нанометровим техпроцесом EUV і буде на 20% швидше енергоефективніше, ніж його попередники на кшталт Exynos 9820 і Exynos 9825.

Samsung зазвичай не розкриває тактові частоти своїх процесорів, але, ймовірно, пізніше ми дізнаємося про них трохи більше. Зараз же відомо, що у Exynos 990 буде два потужних користувальницьких ядра, два високопродуктивних блоку Cortex A76 і енергоефективний чотирьохядерний кластер ядер Cortex-A55. Компанія стверджує, що новинка зможе виконувати більш десяти трильйонів операцій в секунду.

Для підвищення безпеки користувачів і швидкості виконання завдань, чіпсет оснастили локалізованим штучним інтелектом. Це означає, що смартфони наступного року будуть обробляти дані, не покладаючись на підключення до мережі та сервера, що має прискорити розпізнавання особи і роботу з розумними налаштуваннями камер.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також Exynos 990 зможе підтримувати найсучасніший тип пам’яті – LPDDR5, а також камери з роздільною здатністю до 108 Мп. Крім цього, компанія також представила новий 5G-модем Exynos 5123. Samsung обіцяє, що його швидкість сягатиме 3 Гбіт / с в мережах LTE і 5,1 Гбіт / с в режимі використання 5G.

Масове виробництво чіпсета 990 і модему 5123 має початися до кінця цього року – якраз до Samsung Galaxy S11. З чуток, новий флагман нам представлять вже в лютому 2020 року, його точні характеристики, само собою, поки невідомі. З чуток, пристрій отримає камеру на 108 мегапікселів і об’єктив з п’ятикратним оптичним зумом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.