Нові смартфони Google потрапили під заборону

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

15 жовтня компанія Google представила смартфони Pixel 4 і Pixel 4 XL. Одне з реалізованих в них нововведень призвело до того, що в деяких країнах їх не можна продавати і ними заборонено користуватися.

Мова йде в тому числі про Індію. У цій країні цивільним особам не можна користуватися радіоприладами, які працюють в діапазоні 60 ГГц (наприклад, роутери з підтримкою стандарту 802.11ad) – ці частоти зарезервовані для військових. У Pixel 4 і Pixel 4 XL використовується радар Soli, який відповідає за систему моментального розпізнавання особи і відстеження жестів Motion Sense, і він якраз працює в діапазоні 60 ГГц.

Нові смартфони Google, на відміну від попередніх моделей Pixel, не продаватимуться в Індії якраз з цієї причини. Більш того, їх заборонено використовувати в цій країні, а за порушення передбачена конфіскація пристрою і штраф. Якби Google вирішила відключити Motion Sense, в цьому випадку смартфони позбулися б декількох унікальних особливостей, на що компанія не могла піти. В Україні смартфони Google не продаються офіційно, але їх привозять магазини, які торгують «сірими» апаратами. Користуватися новинками Google в нашій країні не буде заборонено, оскільки діапазон 60 ГГц дозволений до громадянського застосування.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.