Xiaomi назавжди припинила випуск прошивки MIUI для 15 моделей смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Лічені години назад відбувся реліз тестової збірки MIUI 9.10.14 для розробників, в якій сказано про те, що цілих 15 моделей смартфонів залишилися без подальшого оновлення прошивки. 

Всі такі моделі керівництво Xiaomi визнало застарілими, причому мова зараз йде не тільки про продукцію цього виробника, але ще і про моделі від Redmi. Важливо зауважити, що інформація актуальна в першу чергу для китайського регіону, однак, як показує практика, якщо припинення підтримки за частиною програмного забезпечення трапляється в Китаї, потім те ж саме відбувається і на глобальному ринку, в тому числі в Європі і США. Простіше кажучи, телефони визнають застарілими по всьому світу, нехай і не відразу, а з затримкою в кілька тижнів. 

За офіційними даними, випуск прошивки MIUI більш не здійснюватиметься для таких моделей смартфонів, як MI 5C, Mi Max 2, Mi Note 2, MI Mix, Mi 5s, Mi 5s Plus, Redmi 5 Plus, 5X, Redmi Note 4X, Redmi 4X , Redmi Note 5A, Redmi 5A і Redmi 5. Всі власники таких відтепер не зможуть встановлювати на них новітні збірки операційних систем, тому що офіційно випускатися такі більш не будуть. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Єдиний спосіб продовжити використовувати новітнє програмне забезпечення без заміни смартфона на новішу модель – використовувати кастомну прошивку, однак далеко не факт, що такі виявляться створені, а навіть якщо це і станеться, то вони можуть бути далеко не найбезпечнішими, тому їх установку і використання слід проводити виключно на свій власний страх і ризик. У списку смартфонів Xiaomi і Redmi, які вирішили більш не оновлювати до нових версій фірмової прошивки і свіжих збірок Android, присутні навіть такі моделі, які вийшли в 2016 році. Це означає, що середній термін програмної підтримки мобільних пристрій від цієї китайської корпорації знаходиться на рівні трьох років, слідом за чим встановлено останню версію для таких вже випускатися гарантовано не буде. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.