Samsung Galaxy Fold розчарував фанатів по всьому світу

Через побоювання користувачів, що дорогий смартфон зламається занадто швидко, компанія Samsung вирішила заявити про те, що її мобільний пристрій витримує 200 тисяч циклів згинання та розгинання, що еквівалентно приблизно 100 таких операцій в день на постійній основі протягом п’яти років. Таку заяву вселило впевненість в покупців, однак, як виявилося, насправді це не більше ніж гучні слова, тому що смартфон ламається набагато швидше. Видання Cnet вирішило провести пряму трансляцію, яка тривала багато годин. В рамках такої мобільний пристрій безперервно згинав спеціальний робот, а електронний дисплей фіксував кількість циклів складаючи і розкладання.

Автоматизована установка безперервно виконувала цю операцію, повністю повторюючи дії людини. У підсумку, вже через приблизно 119 тисяч згинань у Samsung Galaxy Fold перестала працювати друга половина екрану, а незабаром після цього, коли було пройдено близько 120 тисяч тисяч циклів, смартфон так і зовсім перестав відображати інформацію на дисплеї, тому що такий зламався. Виходить, що реальний ресурс роботи даного мобільного пристрою майже вдвічі менший, ніж заявленим виробником. Це означає, що він пропрацює, в середньому, 2,5 року, а потім прийде в непридатність, якщо щодня складати і розкладати смартфон по 100 разів. Навіщо виробник відверто збрехав – очевидно.

Таким чином південнокорейська корпорація спробувала зробити фірмове мобільний пристрій більш привабливим, адже термін служби на рівні 3 років вселяє не так багато довіри, як в п’ять років. З огляду на, як багато було зроблено для просування Galaxy Fold, це справжнісінький ганьба для Samsung на весь світ. Набагато правильніше було б повідомляти користувачам справжні відомості, а не такі з великим запасом, які відрізняються від реальних. На ділі ж з’ясувалося, що реальний ресурс роботи даного смартфона становить приблизно 60% від заявленого, а це колосальна різниця, через яку багато людей, можливо, двічі подумають перед тим, як віддавати величезну суму грошей за таке мобільний пристрій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.